25 Ekim 2010 Pazartesi

FASULYE PİLAKİ


MÜTHİŞ BİR FASULYE PİLAKİ TARİFİ
Tarifimizi Residere köyünden Emine teyzeden aldık.
efendim alaçatı pazarından alınan alınan fasulyeler bir gece önceden ıslatılır. yemek öğlene yetişeceği için sabah erkenden kalkılır, ama sakın düdüklü tencere kullanmak yok. Çünkü düdüklüde pişen fasulyeler dağılırmış.
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir baş sarmısak
  • Orta boy havuç
  • Bir büyük patates
  • Maydanoz
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı şeker,Yeteri kadar tuz .
Öncelikle soğanlar piyazlık doğranır. Kızgın yağ içine atılır ve tencerenin altı kısılır. yaklaşık 15 dakika sonra yuvarlak doğranmış havuçlar ilave edilir. havuçlar renk değiştirince fasulyeler ilave edilir ve üzeri,ne sarmısaklar konur. 5 dakika kadar sonra soğuk su ilave edilerek 45 dakika pişirilir. Eğer fasulyeler yumuşamışsa şeker ve tuz ilave edilerk 10 dakika sonra altı kapatılır. yarım saat dinlendirilen tencereden tabağa servis yapılır ve üzerine maydonoz ilavesi yapılır. Emine teyzenin kesin bir önerside bu pilakinin mutlaka fırından alınmış taze ekmekle yenmesi gerekirmiş. PİLAKİNİN TADI BÖYLECE DAHA İYİ ANLAŞILIRMIŞ.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder