26 Ekim 2010 Salı

Arkadaşlar bu tarifde tamamen özgün deneyin bakalım..... fasülyeler ayıklandıktan sonra daha ince olsunlar diye ortadanda kesilir. yıkanıp süzülür bir kenarda bekletilir. sıcak tencereye biraz zeytinyağı ve ayçiçek yağı karıştırılarak konur (ayçiçek zeytinyağının yanmasını engeller)
soğanlar her zamanki gibi yarım ay şeklinde kesilir.küçük değil küp değil yarım ay ve ince(bu karemelize olmasını sağlar) kavrulan soğanların üzerine fasülyeler atılır ve yeşerene kadar pişirilir. daha sonrasında küp küp doğranmış domatesler üzerine eklenir. ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. ısıtılmış su eklenir ama çok fazla değil. 1. saatte tuzu eklenir(zeytinyağlılara önce tuz koyarsan pişmesi zor olur) hep 1. saatte eklemek gerekiyor.. sonrasında afiyetle yenir :):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder