26 Ekim 2010 Salı

Nefis bir portakal reçeli

Portakal reçeli bu kadar güzel olurmuş

Bu tarifi bizlere dünya güzeli Azime teyze verdi.
Gelelim tarifata pazardan alınan kalın kabuklu portakallar resimde görüldüğü gibi kesilir. Kıvrılarak içinden kürdan geçirilir. Bu kürdan onların haşlanırken şeklini kaybetmemesini sağlıyormuş.Tencereye bol su koyalım ve portakalları 15 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra kaynayan suyu süzelim ve kabukları soğumaya bırakalım. Tencerede 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı portakal suyunu kaynatalım . Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup elde edesiye kadar yaklaşık 50 dakika kaynatmaya devam edin. koyulaşan şuruba yarım limon suyu ve aman dikkat en önemli kısım 10 tane kadar karanfil atalım ve 10 dakika daha kaynatalım. Ve sıcak durumdayken kavanozlara koyalım, soğuduğu zaman kapaklarını kapatıp serin yerde saklıyalım....
  1. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder