Alaçatılı bayanların binbir zahmetle yaptıkları patlıcan ve lahana turşusu. Turşu yapmasını bilenler için çok ama çok kolay. Size sadece küçük patlıcan, lahana, kereviz yaprağı, sarmısak, havuç, kırmızı biber, sirke, limon, kaya tuzu lâzım...
- Uzmanlar turşunun bilinenin aksine midenin düşmanı değil, dostu olduğunu söylüyorlar. Sebze ve meyvelerden 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşunun tam bir doğal şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar soğan, sarımsak, kozalak, armut, enginar, elma, yumurta, kiraz, vişne, ayva gibi hem ülkemizde üretilen hem de yurt dışında ithal edilen sebze ve meyvelerden imal edilen turşunun her çeşidinin sağlık açısından çok önemli işlevlere sahip olduğunun söylüyorlar.
Geçtim şifasını falan... O patlıcan turşusuna ölürüm...
YanıtlaSil